Historia

Ravintolan on perustanut ja rakentanut Matti Hirvasoja vuonna 2002. Rakennus on toiminut entisessä elämässä kivinavettana Keski-Suomessa, ja valtavat kivilohkareet on yhdistetty kauniin kelon kanssa ja rakennettu Hannukaisiin.

Matin aikana ravintolassa on vierailleet ihmisiä ympäri maailmaa, ja paikka on pysynyt piilossa kaikki nämä vuodet. Vieraiden joukossa on ollut kuninkaallisia, Suomen presidenttejä ja muita arvovaltaisia vieraita. Ravintolassa käytetään samoja ruokailuvälineitä ja astioita, joten saatat hyvinkin syödä samalta lautaselta kuin kuuluisat vieraat aikoinaan. Nyt myös sinä olet osana tarinaa.

Keittiömestari Matti Hirvasoja otti minut töihin 13 vuotta sitten, kun olin aivan raakile. Hän opetti etiketin, kurinalaisuuden sekä ranskalaisen keittiön perusteet.

Nyt on minun aikani ottaa tämä upea paikka haltuun ja jatkaa toimintaa alkuperää kunnioittaen. Ravintolan nimeksi tuli "Elsa", kunnioittaen keittiömestari Sirly Ylläsjärven puolison isoäitiä, Elsa Ylläsjärveä. Hänellä on iso rooli Ylläsjärven matkailun rakentamisessa, ja hänen nimensä mukaisesti rakennettiin myös ravintolan konsepti, kunnioittaen käsityötä, paikallisia raaka-aineita ja kulttuuria.

Illustration